Barbie Ferreira aka Kat keert niet terug in 'Euphoria' seizoen 3 (2024)

Pas op! Dit artikel bevat spoilers van Euphoria seizoen 2.

Sinds Euphoria seizoen 2 tot een zoet en bitter einde is gekomen, zijn we nog steeds immens verdrietig. Gelukkig was HBO zo vriendelijk om ons te laten weten dat een nieuw seizoen van de serie is bevestigd.

Dat het tweede seizoen indruk heeft gemaakt, is nog zacht uitgedrukt. De cult-serie laat diepe sporen na in de mode, beauty én op TikTok, waar gebruikers geen genoeg konden krijgen van uitspraken die worden gebruikt als geluidjes onder video's. En dus is een nieuw seizoen meer dan welkom. Hier is alles wat we weten over Euphoria seizoen 3.

Wanneer zal Euphoria seizoen drie te zien zijn?

Het tweede seizoen van Euphoria had een aanlooptijd van twee (!) jaar voor het op HBO te zien was. Door de pandemie werden de opnames uitgesteld en moesten fans het doen met twee tussenafleveringen van een uur. Nu alles weer op de rails is, kunnen we het nieuwe seizoen ergens in 2023 verwachten. Of dit begin, midden of eind volgend jaar zal zijn, is nog niet bekend.

Maar weet wel dat de makers en het netwerk de druk voelen om te presteren. Want Euphoria is na Game of Thrones de best bekeken show van HBO. De eerste aflevering van seizoen twee werd door ruim 19 miljoen Amerikanen bekeken. De resterende zeven afleveringen konden rekenen op een gemiddeld publiek van 16,3 miljoen kijkers. (En dan zijn de fans buiten de Verenigde Staten niet eens meegeteld.)

Wie behoort tot de cast van Euphoria seizoen drie?

Laten we beginnen met Zendaya, die de hoofdrol speelt van Rue Bennett. Zij keert hoe dan ook terug in het nieuwe seizoen. Net als Hunter Schafer (Jules), Jacob Elordi (Nate), publieksfavoriet Alexa Demie (Maddy), Algee Smith (Chris), Sydney Sweeney (Cassie), Maude Apatow (Lexi) en Dominic Fike (Elliot).

Dat Sydney Sweeney's personage Cassie terugkeert, was voor haar een verrassing. In een interview met Entertainment Weekly liet ze weten ervan overtuigd te zijn dat Sam Levinson, de regisseur, haar eruit zou schrijven. 'Ik dacht dat ik vermoord zou worden. Het hangen uit het raam, was slechts dat. Ik die uit een raam hing,' deelt ze over de aflevering waar ze haar bovenlichaam uit het autoraam stak tijdens een autoritje (lees: op hele hoge snelheid) met Nate. 'Toen ik het las, dacht ik dat Cassie uit het script werd geschreven. En ik baalde enorm. Maar het bleek een vreemde, sensuele connectie te zijn tussen de twee personages.'

Er waren ook geruchten dat Barbie Ferreira niet terug zou keren. Eerder ontkrachtte ze de geruchten dat er sprake was van spanning op de set tussen de actrice en regisseur. 'Ik heb verschillende dingen gezien, en een hoop daarvan is niet waar. En soms zijn het kleine, alledaagse dingen,' vertelde ze in gesprek met Insider. Maar nu blijkt dat Barbie – die Kat Hernandez speelt in de serie – alsnog niet terugkeert in de serie. Op Instagram Stories deelde ze het volgende bericht:

'Na vier jaar het meest speciale en raadselachtige personage Kat te hebben gespeeld, neem ik met tranen in m'n ogen afscheid. Ik hoop dat velen van jullie jezelf in haar herkenden zoals ik dat deed en dat het je vreugde bracht om haar reis te zien in de persoon die ze nu is.'

Hoewel vele fans geschokt waren, komt haar vertrek niet als een enorme verrassing. Haar rol was namelijk een stuk kleiner in seizoen 2. Kat verdiende meer dan dat, maar helaas was het een voorteken dat ze uit de serie zou worden geschreven.

HBO brengt verklaring uit na geruchten over lange werkdagen

Inmiddels gaan er ook geruchten rond dat de acteurs (en andere medewerkers) enorm lange uren maken om de serie van de grond te krijgen. Zo vertelde Jacob Elordi aan Variety: 'Als ik lange uren maak, werkt Sam twee keer zo lang en Zendaya drie keer. We zitten er met z'n allen in.'

HBO kwam met een eigen verklaring naar buiten ter verdediging van Levinsons set: 'Het welzijn van de cast en crew van onze producties is onze hoogste prioriteit. De productie is volledig in lijn met de veiligheidsvoorschriften en gilde-protocollen. Het is niet ongewoon voor dramaseries om complexe shoots te hebben, en COVID-protocollen voegen daar een extra laag aan toe.'

Wat staat er te gebeuren in Euphoria seizoen drie?

Eerst even een kleine samenvatting van seizoen twee voor we de potentiële, nieuwe verhaallijnen aanboren. Komen ze, de spoilers! Nate belde de politie voor zijn vader, Cal, en liet weten dat hij een USB-stick met beelden van zijn seksuele ontmoetingen in handen had. Cassie en Maddy vochten het letterlijk uit tijdens Lexi's theaterstuk. Maar de twee leken hun ruzie eindelijk bij te leggen. Rue vergaf Jules dat ze haar verslaving verklapte aan haar moeder.

Hoe de personages zich onderling in het derde seizoen zullen ontwikkelen, who knows? We hopen eindelijk Nate's broer te leren kennen, die wel op familiefoto's te zien was maar tot nu toe niet verscheen op het scherm.

Keert Cal terug in seizoen drie? En leren we meer over zijn vriend slash love interest Derek? Dat is de grote vraag. En natuurlijk willen we weten hoe het nu verder gaat met Fezco (gespeeld door Angus Cloud) die aan het eind van seizoen twee werd gearresteerd nadat hij was neergeschoten. Overleeft hij de schietpartij en keert hij terug? Beland hij in een relatie met Lexi of in de bak voor de daden van zijn broertje?

Is er al een trailer voor het derde seizoen?

Het korte antwoord is: nee. En we verwachten deze nog enige tijd niet te zien. Als het seizoen ergens begin 2023 uitkomt (ho, dit is slechts speculatie), dan zal de eerste trailer waarschijnlijk tegen het eind van dit jaar online verschijnen. Wanneer 'ie er is, laten we het je uiteraard weten.

Barbie Ferreira aka Kat keert niet terug in 'Euphoria' seizoen 3 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6287

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.